Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kontakt z Totu Design / Frankiewiczami
Dzień dobry,
trafiłem tutaj, bo od ponad miesiąca czekam na realizację zamówienia. Zrobiłem się blady jak to przeczytałem, bo wychodzi na to, że firma de facto przestała istnieć i działać?
Macie jakiś kontakt z Totu Design albo którymkolwiek z Frankiewiczów?
Od 2 tygodni nie mam żadnego kontaktu, pomimo dziesiątek maili, smsów, telefonów itp. itd.
Jest jakaś szansa się do nich dobić? Czy oni w ogóle są jeszcze w PL czy już kierunek zagranica?
Pozdrawiam
Odpowiedz
U mnie też sytuacja trwa już około dwóch miesięcy. Kontakt ze spółką był w tym czasie bardzo sporadyczny i sprowadzał się głównie do informacji o kolejnych zmianach terminu montażu albo o problemach zdrowotnych uniemożliwiających podjęcie jakichkolwiek dalszych działań. Ostatecznie pojawiła się również wiadomość o przekazaniu sprawy do osoby, która – jak można było wnioskować z treści maila – prawdopodobnie świadczy obsługę prawną dla spółki. Od dwóch tygodni nikt nie skontaktował się w tej sprawie ponownie.
Odpowiedz
Ale to odesłali z prośbą o kontakt bezpośrednio do pani radczyni Moniki Mosiewicz? Z jakimś komentarzem? Matko, to naprawdę ludzkie pojęcie przechodzi. To teraz radca prawny ma termin montażu wyznaczać czy o co im chodzi?
Odpowiedz
Dziś byłem na Kolumny 35A, bo myślałem, że jednak od tego 1 października COKOLWIEK zaczną robić. Zamiast tego zobaczyłem, że lokal został opróżniony, zdjęte zostały banery "podłogi drzwi schody", a z witryn znikają ich naklejki z napisami (były w trakcie zdrapywania).
Na podwórzu przykryte plandeką są jakieś meble i panele - prawdopodobnie wzorniki.
Tak więc w tej lokalizacji też już nie można ich zastać. Od prawie 2 tygodni kontaktu nie ma żadnego - ani telefonicznego, ani mailowego, ani żadnego.

[Obrazek: hd-IMG20251004113752.jpg] [Obrazek: hd-IMG20251004113743.jpg] [Obrazek: hd-IMG20251004113727.jpg]
Odpowiedz
No cóż, zaczęło się robić głośno więc się chowają pewnie na moment by przyschło

Od: Anna Frankiewicz <anna@lodz.design>
Data: 6 października 2025 o 18:11:52 CEST
Do: Anna Frankiewicz <anna@lodz.design>
Dw: Anna Frankiewicz <anna@lodz.design>
Temat: informacja o zmianie charakteru działalności

Dzień dobry,
z przykrością informuję, że spółka ToTu Design w dniu 01.10.2025 r podjęła decyzję o zakończeniu działalności salonu sprzedaży. Decyzja ta jest podyktowana moim stanem zdrowia, który w nadchodzących miesiącach nie pozwoli mi na pełnienie moich codziennych obowiązków.

Jednocześnie pragnę podkreślić, że spółka ToTu Design nadal kontynuuje swoją działalność gospodarczą poza sprzedażą produktów w salonie.

Informuję również, że wszyscy klienci, którzy posiadają podpisane zamówienia na zakup materiałów i usług, zostaną obsłużeni zgodnie z bieżącymi ustaleniami i terminami.
Za wszelkie utrudnienia związane z powyższą sytuacją bardzo przepraszam.

Poniżej podaję dane kontaktowe:

e mail: lodz.design@lodz.design
anna@lodz.design
tel. w sprawach pilnych: 792 874 142
adres do korespondencji: ToTu Design Sp. z o.o. ul. Tuwima 48 lokal 11, 90-021 Łódź.

Z poważaniem
Anna Frankiewicz

ToTu Design Sp. z o.o.
Odpowiedz
Tuwima 48 l.11 to wynajęte wirtualne biuro, więc nic zapewne nie uda się tam załatwić.
Odpowiedz
"wszyscy klienci, którzy posiadają podpisane zamówienia na zakup materiałów i usług, zostaną obsłużeni zgodnie z bieżącymi ustaleniami i terminami" - tak, tak, na pewno. A co z tymi, którym terminy minęły MIESIĄCE temu? I którzy nie dostają odpowiedzi, a terminy są zawalane?
"Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto."
Odpowiedz
"spółka ToTu Design w dniu 01.10.2025 r podjęła decyzję o zakończeniu działalności salonu sprzedaży" - to też dobre. Decyzję to chyba podjął za nich Pan z Kolumny, wystawiając ich graty na dwór Smile
"Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto."
Odpowiedz
(10-06-2025, 08:31 PM)Gość napisał(a): No cóż, zaczęło się robić głośno więc się chowają pewnie na moment by przyschło

Od: Anna Frankiewicz <anna@lodz.design>
Data: 6 października 2025 o 18:11:52 CEST
Do: Anna Frankiewicz <anna@lodz.design>
Dw: Anna Frankiewicz <anna@lodz.design>
Temat: informacja o zmianie charakteru działalności

Dzień dobry,
z przykrością informuję, że spółka ToTu Design w dniu 01.10.2025 r podjęła decyzję o zakończeniu działalności salonu sprzedaży. Decyzja ta jest podyktowana moim stanem zdrowia, który w nadchodzących miesiącach nie pozwoli mi na pełnienie moich codziennych obowiązków.

Jednocześnie pragnę podkreślić, że spółka ToTu Design nadal kontynuuje swoją działalność gospodarczą poza sprzedażą produktów w salonie.

Informuję również, że wszyscy klienci, którzy posiadają podpisane zamówienia na zakup materiałów i usług, zostaną obsłużeni zgodnie z bieżącymi ustaleniami i terminami.
Za wszelkie utrudnienia związane z powyższą sytuacją bardzo przepraszam.

Poniżej podaję dane kontaktowe:

e mail: lodz.design@lodz.design
          anna@lodz.design
tel. w sprawach pilnych: 792 874 142
adres do korespondencji: ToTu Design Sp. z o.o. ul. Tuwima 48 lokal 11, 90-021 Łódź.

Z poważaniem
Anna Frankiewicz

ToTu Design Sp. z o.o.

Mogłeś usunąć godzinę odbioru bo pani AF jak zobaczy będzie po swojemu wykorzystywać aby przeciągać temat.
Odpowiedz
Ja dostałem o dokładnie tej samej godzinie/sekundzie, więc wysyłka raczej masowa. A poza tym co miałoby być tutaj do przeciągania?
Fajnie, że jest jakikolwiek kontakt, mniej fajnie, że odpisałem na maila, ale dla odmiany znowu zero odpowiedzi.
Odpowiedz
Czy komukolwiek się udało cokolwiek dowiedzieć od nich? U mnie totalna cisza, choć piszę prawie bez przerwy od paru tygodni. Czy oni funkcjonują jakkolwiek? Przecież tam jest 2 dorosłych facetów to coś muszą robić przez cały dzień.
Odpowiedz
(10-11-2025, 10:42 PM)Gość napisał(a): Czy komukolwiek się udało cokolwiek dowiedzieć od nich? U mnie totalna cisza, choć piszę prawie bez przerwy od paru tygodni. Czy oni funkcjonują jakkolwiek? Przecież tam jest 2 dorosłych facetów to coś muszą robić przez cały dzień.

Najlepsze co mozesz obecnie zrobic to zgłosić na policję. 
Ani pieniędzy ani usługi nie uświadczysz.
Odpowiedz
(10-11-2025, 11:12 PM)Gość napisał(a):
(10-11-2025, 10:42 PM)Gość napisał(a): Czy komukolwiek się udało cokolwiek dowiedzieć od nich? U mnie totalna cisza, choć piszę prawie bez przerwy od paru tygodni. Czy oni funkcjonują jakkolwiek? Przecież tam jest 2 dorosłych facetów to coś muszą robić przez cały dzień.

Niby to rozumiem, ale nie mieści mi się to w głowie. To zamiast powoli realizować cokolwiek to oni nic nie robią?
Jeszcze z tydzień temu po mailu od Anny Frankiewicz to pomyślałem, że utną koszty salonu i wezmą się za realizacje, ale od czasu maila głucha cisza. Co mi da policja jak ja będę musiał drugi raz za to samo u kogoś innego zapłacić.
Odpowiedz
(10-11-2025, 11:25 PM)Gość napisał(a):
(10-11-2025, 11:12 PM)Gość napisał(a):

Niby to rozumiem, ale nie mieści mi się to w głowie. To zamiast powoli realizować cokolwiek to oni nic nie robią?
Jeszcze z tydzień temu po mailu od Anny Frankiewicz to pomyślałem, że utną koszty salonu i wezmą się za realizacje, ale od czasu maila głucha cisza. Co mi da policja jak ja będę musiał drugi raz za to samo u kogoś innego zapłacić.

Policja wysyła do prokuratury a tam zbierają w całość i to daje atut - trzeba kto jeszcze nie był na policji prosze aby to zrobił - bardzo Was proszę
Odpowiedz

[-]
Szybka odpowiedź
Wiadomość
Wpisz tutaj swoją odpowiedź.

Weryfikacja przeciw botom
Zaznacz pole wyboru znajdujące się poniżej. Ten proces pozwala chronić forum przed botami spamującymi.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości