![]() |
|
Kontakt z Totu Design / Frankiewiczami - Wersja do druku +- Forum oszukanych klientów Totu Design, Łódzkiej Spółdzielni Designu (http://totuoszukani.com/forum) +-- Dział: Dyskusje: Totu Design, Łódzka Spółdzielnia Designu, Wood Groove (http://totuoszukani.com/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Dyskusje: Totu Design, Łódzka Spółdzielnia Designu, Wood Groove (http://totuoszukani.com/forum/forumdisplay.php?fid=2) +--- Wątek: Kontakt z Totu Design / Frankiewiczami (/showthread.php?tid=17) |
Kontakt z Totu Design / Frankiewiczami - Gość - 09-23-2025 Dzień dobry, trafiłem tutaj, bo od ponad miesiąca czekam na realizację zamówienia. Zrobiłem się blady jak to przeczytałem, bo wychodzi na to, że firma de facto przestała istnieć i działać? Macie jakiś kontakt z Totu Design albo którymkolwiek z Frankiewiczów? Od 2 tygodni nie mam żadnego kontaktu, pomimo dziesiątek maili, smsów, telefonów itp. itd. Jest jakaś szansa się do nich dobić? Czy oni w ogóle są jeszcze w PL czy już kierunek zagranica? Pozdrawiam RE: Kontakt z Totu Design / Frankiewiczami - Gość - 09-23-2025 U mnie też sytuacja trwa już około dwóch miesięcy. Kontakt ze spółką był w tym czasie bardzo sporadyczny i sprowadzał się głównie do informacji o kolejnych zmianach terminu montażu albo o problemach zdrowotnych uniemożliwiających podjęcie jakichkolwiek dalszych działań. Ostatecznie pojawiła się również wiadomość o przekazaniu sprawy do osoby, która – jak można było wnioskować z treści maila – prawdopodobnie świadczy obsługę prawną dla spółki. Od dwóch tygodni nikt nie skontaktował się w tej sprawie ponownie. RE: Kontakt z Totu Design / Frankiewiczami - Gość - 09-24-2025 Ale to odesłali z prośbą o kontakt bezpośrednio do pani radczyni Moniki Mosiewicz? Z jakimś komentarzem? Matko, to naprawdę ludzkie pojęcie przechodzi. To teraz radca prawny ma termin montażu wyznaczać czy o co im chodzi? RE: Kontakt z Totu Design / Frankiewiczami - marekk - 10-04-2025 Dziś byłem na Kolumny 35A, bo myślałem, że jednak od tego 1 października COKOLWIEK zaczną robić. Zamiast tego zobaczyłem, że lokal został opróżniony, zdjęte zostały banery "podłogi drzwi schody", a z witryn znikają ich naklejki z napisami (były w trakcie zdrapywania). Na podwórzu przykryte plandeką są jakieś meble i panele - prawdopodobnie wzorniki. Tak więc w tej lokalizacji też już nie można ich zastać. Od prawie 2 tygodni kontaktu nie ma żadnego - ani telefonicznego, ani mailowego, ani żadnego.
RE: Kontakt z Totu Design / Frankiewiczami - Gość - 10-06-2025 No cóż, zaczęło się robić głośno więc się chowają pewnie na moment by przyschło Od: Anna Frankiewicz <anna@lodz.design> Data: 6 października 2025 o 18:11:52 CEST Do: Anna Frankiewicz <anna@lodz.design> Dw: Anna Frankiewicz <anna@lodz.design> Temat: informacja o zmianie charakteru działalności Dzień dobry, z przykrością informuję, że spółka ToTu Design w dniu 01.10.2025 r podjęła decyzję o zakończeniu działalności salonu sprzedaży. Decyzja ta jest podyktowana moim stanem zdrowia, który w nadchodzących miesiącach nie pozwoli mi na pełnienie moich codziennych obowiązków. Jednocześnie pragnę podkreślić, że spółka ToTu Design nadal kontynuuje swoją działalność gospodarczą poza sprzedażą produktów w salonie. Informuję również, że wszyscy klienci, którzy posiadają podpisane zamówienia na zakup materiałów i usług, zostaną obsłużeni zgodnie z bieżącymi ustaleniami i terminami. Za wszelkie utrudnienia związane z powyższą sytuacją bardzo przepraszam. Poniżej podaję dane kontaktowe: e mail: lodz.design@lodz.design anna@lodz.design tel. w sprawach pilnych: 792 874 142 adres do korespondencji: ToTu Design Sp. z o.o. ul. Tuwima 48 lokal 11, 90-021 Łódź. Z poważaniem Anna Frankiewicz ToTu Design Sp. z o.o. RE: Kontakt z Totu Design / Frankiewiczami - Gość - 10-06-2025 Tuwima 48 l.11 to wynajęte wirtualne biuro, więc nic zapewne nie uda się tam załatwić. RE: Kontakt z Totu Design / Frankiewiczami - admin - 10-06-2025 "wszyscy klienci, którzy posiadają podpisane zamówienia na zakup materiałów i usług, zostaną obsłużeni zgodnie z bieżącymi ustaleniami i terminami" - tak, tak, na pewno. A co z tymi, którym terminy minęły MIESIĄCE temu? I którzy nie dostają odpowiedzi, a terminy są zawalane? RE: Kontakt z Totu Design / Frankiewiczami - admin - 10-06-2025 "spółka ToTu Design w dniu 01.10.2025 r podjęła decyzję o zakończeniu działalności salonu sprzedaży" - to też dobre. Decyzję to chyba podjął za nich Pan z Kolumny, wystawiając ich graty na dwór
RE: Kontakt z Totu Design / Frankiewiczami - Gość - 10-07-2025 (10-06-2025, 08:31 PM)Gość napisał(a): No cóż, zaczęło się robić głośno więc się chowają pewnie na moment by przyschło Mogłeś usunąć godzinę odbioru bo pani AF jak zobaczy będzie po swojemu wykorzystywać aby przeciągać temat. RE: Kontakt z Totu Design / Frankiewiczami - marekk - 10-07-2025 Ja dostałem o dokładnie tej samej godzinie/sekundzie, więc wysyłka raczej masowa. A poza tym co miałoby być tutaj do przeciągania? Fajnie, że jest jakikolwiek kontakt, mniej fajnie, że odpisałem na maila, ale dla odmiany znowu zero odpowiedzi. RE: Kontakt z Totu Design / Frankiewiczami - Gość - 10-11-2025 Czy komukolwiek się udało cokolwiek dowiedzieć od nich? U mnie totalna cisza, choć piszę prawie bez przerwy od paru tygodni. Czy oni funkcjonują jakkolwiek? Przecież tam jest 2 dorosłych facetów to coś muszą robić przez cały dzień. RE: Kontakt z Totu Design / Frankiewiczami - Gość - 10-11-2025 (10-11-2025, 10:42 PM)Gość napisał(a): Czy komukolwiek się udało cokolwiek dowiedzieć od nich? U mnie totalna cisza, choć piszę prawie bez przerwy od paru tygodni. Czy oni funkcjonują jakkolwiek? Przecież tam jest 2 dorosłych facetów to coś muszą robić przez cały dzień. Najlepsze co mozesz obecnie zrobic to zgłosić na policję. Ani pieniędzy ani usługi nie uświadczysz. RE: Kontakt z Totu Design / Frankiewiczami - Gość - 10-11-2025 (10-11-2025, 11:12 PM)Gość napisał(a):(10-11-2025, 10:42 PM)Gość napisał(a): Czy komukolwiek się udało cokolwiek dowiedzieć od nich? U mnie totalna cisza, choć piszę prawie bez przerwy od paru tygodni. Czy oni funkcjonują jakkolwiek? Przecież tam jest 2 dorosłych facetów to coś muszą robić przez cały dzień. Niby to rozumiem, ale nie mieści mi się to w głowie. To zamiast powoli realizować cokolwiek to oni nic nie robią? Jeszcze z tydzień temu po mailu od Anny Frankiewicz to pomyślałem, że utną koszty salonu i wezmą się za realizacje, ale od czasu maila głucha cisza. Co mi da policja jak ja będę musiał drugi raz za to samo u kogoś innego zapłacić. RE: Kontakt z Totu Design / Frankiewiczami - Gość - 10-24-2025 (10-11-2025, 11:25 PM)Gość napisał(a):(10-11-2025, 11:12 PM)Gość napisał(a):(10-11-2025, 10:42 PM)Gość napisał(a): Czy komukolwiek się udało cokolwiek dowiedzieć od nich? U mnie totalna cisza, choć piszę prawie bez przerwy od paru tygodni. Czy oni funkcjonują jakkolwiek? Przecież tam jest 2 dorosłych facetów to coś muszą robić przez cały dzień. Policja wysyła do prokuratury a tam zbierają w całość i to daje atut - trzeba kto jeszcze nie był na policji prosze aby to zrobił - bardzo Was proszę |