09-09-2025, 01:41 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-14-2025, 05:37 PM przez admin.
Powód edycji: aktulizacja po emisji
)
Aktualizacja: 14.10.2025 Polsat wyemitował program. Gratulacje dla osób, które do tego doprowadziły!
Link do nagrania: https://interwencja.polsatnews.pl/report...a-z-lodzi/
----------------
Dzień dobry
Działam aby interwencja Polsat naświetliła problem. Są zainteresowani tematem.
Ile osób jest poszkodowanych ? Ile osób wypowie się w ewentualnym reportażu?
Kluczem aby zrealizowali są ludzie, którzy dowodami przedstawią problem.
Dajcie znać. Jeżeli chcemy coś odzyskać to nie możemy być anonimowi.
Jak nie bedzie chętnych to nie użalajcie się nad swoim losem.
Forum obecnie mam wrażenie o ile ktoś zajrzy może kogoś ostrzec ale w sprawie nie rusza się nic.
My możemy ale mamy tylko opinię rzeczoznawcy. Więc u nas źle wykonane prace montażowe, towar dostarczony.
Ja mogę opowiedzieć historię zbywania i triki stosowane przez "firmę". Mam też dokumentację ukazującą wady montażu. Towar dostarczony i zamontowany po długim oczekiwaniu.
Zainteresowane jest państwo w państwie.
Ludzie wyświetleń tyle a chętnych 2 osoby?
Zawalczmy o swoje. Bez Was przecież nikt nie zrealizuje reportażu.
Również chętnie opowiem. Ma nagrane wszystkie rozmowy z Państwem Frankiewicz, również jak Pan Frankiewicz mi próbuje grozić
Co prawda gróźb nie miałem, ale możesz mniej więcej opisać jak wyglądały?
Jak można się dołączyć do grupy? Czy możemy zrobić jakiś ukryty wątek? Albo zgadać się np. na whatsappie?
(09-16-2025, 08:22 AM)Gość napisał(a): Jak można się dołączyć do grupy? Czy możemy zrobić jakiś ukryty wątek? Albo zgadać się np. na whatsappie?
Witam,
Dojdzie do konkretów to będziemy się zbierać w kupę. Póki co nie będziemy nic tworzyć poza forum bo mam obawy, ze Ci wariaci i złodzieje z Totu mogą monitorować postępy w sprawie. A po prostu uderzymy w nich w najlepszym momencie i z największą siłą. Oczywiście w zgodzie z prawem, bo ich cynizm jest legendarny.
Proszę o cierpliwość.
oczywiście jesteśmy chętni, mamy również rozmowy nagrane
Liczba postów: 42
Liczba wątków: 8
Jeśli ktoś chce się dołączyć to poproszę o maila na totu.usher380@passinbox.com
Nie obiecuję natychmiastowej odpowiedzi, ale jak przyjdzie właściwy moment, to na pewno dam znać.
Na razie prowadzimy pewne działania, który wymagają czasu i dyskrecji. Podobnie jak Gość wcześniej, proszę o cierpliwość.
"Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto."
zgłaszam się i zapewniam o aktywnym udziale - mam już pewne dokumenty, o których tu pisać nie chcę ale w programie mogę się nimi posłuży. to są mocne dokumenty.
my również możemy ,
mam nagranę rozmowy z Panią Frankiewicz, jak i opiekunem jej punktu.
zgłaszam się - mam dokumenty, dowody etc.
09-27-2025, 11:12 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-27-2025, 11:13 PM przez admin.)
Tradycyjnie proszę o maila na totu.usher380@passinbox.com. Chętnie z jakimś krótkim opisem - co wykonali/czego nie wykonali, jaka mniej więcej kwota, co próbowali naściemniać.
"Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto."
Brawo, udało się wam potwierdzić przed kamerami, z kim mamy do czynienia. Tak więc to nie "anonimowy hejt" tylko sprawdzone fakty. Czekam na sprawiedliwość.
(09-09-2025, 01:41 PM)Oszukany napisał(a): Aktualizacja: 14.10.2025 Polsat wyemitował program. Gratulacje dla osób, które do tego doprowadziły!
----------------
Dzień dobry
Działam aby interwencja Polsat naświetliła problem. Są zainteresowani tematem.
Ile osób jest poszkodowanych ? Ile osób wypowie się w ewentualnym reportażu?
Kluczem aby zrealizowali są ludzie, którzy dowodami przedstawią problem.
Dajcie znać. Jeżeli chcemy coś odzyskać to nie możemy być anonimowi.
Jak nie bedzie chętnych to nie użalajcie się nad swoim losem.
Forum obecnie mam wrażenie o ile ktoś zajrzy może kogoś ostrzec ale w sprawie nie rusza się nic.
Jestem osobą oszukaną przez Frankiewiczów i również wysłałam do pani piszącej artykuł maila opowiadającego moją historię. Uważam, że artykuł jest bardzo słaby. Przed niczym i przed nikim nie ostrzega, nie podaje żadnych konkretów. Niczego nie wniósł. Za to jest świetnym artykułem dla Frankiewiczów, że są bezkarni i mogą spać spokojnie i przykładem dla i innych jak doić ludzi. Dla mnie antyków porażka, CZUJĘ SIĘ ROZCZAROWANA.
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 1
Ja też jestem rozczarowany, ale nie jestem zdziwiony. Majstersztykiem jest dla mnie pisanie, że to przez "hejt" i przez forum. Zdaje się, że forum działa od lipca, ja zamówienie składałem w maju. Cóż stało na przeszkodzie opłacić je w maju albo w czerwcu? Nie wspominając już o osobach które zamówiły dużo wcześniej.
Mam pytanie: pani Ania pisze w swoim oświadczeniu "prosiliśmy, aby osoby czujące się pokrzywdzone przesyłały swoje zgłoszenia na specjalnie utworzony adres e-mail ... Nie otrzymaliśmy żadnej wiadomości" -> jest jakiś inny mail w sprawie oszustw? pisalem na anna@lodz.design, mateusz@lodz.design, tomek@lodz.design, lodz.design@lodz.design. GDZIE JESZCZE TRZEBA NAPISAĆ? Podanie pustej skrzynki, o której nikt nie wie, jako dowodu jest zaiste wybornym zagraniem.
I jeszcze "Pragniemy też podkreślić, że praca z konsumentami jest bardzo trudna, ponieważ w obecnych realiach prawnych konsument w każdej sytuacji czuje się bezkarny, nawet gdy jego żądania są nieuzasadnione" - nieuzasadnione żądanie montażu podłogi?! No i nie słyszałem jeszcze, żeby za nieuzasadnione żądania były kary :-) Jeśli praca z konsumentami jest za trudna, to pozostaje wam B2B. Z doświadczenia podpowiem, że tam bywa jeszcze gorzej. Z perspektywy konsumenta to "współpraca ze spółkami z o.o. jest bardzo trudna, ponieważ spółka czuje się bezkarna".
Jeśli ktoś z Totu Design to czyta, a z oświadczenia wynika, że tak, to zerknijcie na historię korespondecji w/s zamówienia 055/27042025/LSD/AF. To ja, całkiem nieanonimowy. Wysłałem wam ze 20-30 maili. Miłych. Kulturalnych. Stanowczych. I bezskutecznych. Ostatnio odpisaliście 24.09. W treści padło "W związku z powyższym będę kontaktować się e mailowo 1 października".
Złożyłem wiele propozycji ugodowych. Dostałem na nie ZERO odpowiedzi.
Skoro nie jesteście uprzejmi odpisywać na maile, to nie dziwcie się, że piszę w internecie.
Zgadzam się, że ton mógłby być lepszy. Ale po materiale napisało na maila kontaktowego kilka nowych osób. To sukces, bo mogą się dołączyć do dalszej walki. Wszyscy doświadczyliśmy czaru pani Anny. Ale w sądzie ten czas nie wygra z dokumentami. Ja widzę ten program jako krok do celu, a nie cel sam w sobie.
Pamiętajcie proszę, że efekt główny czyli nagłośnienie został osiągnięty. Zawsze może być lepiej ale czy kilka miesięcy temu ktokolwiek z nas liczył by, że materiał ukaże się na ogólnopolskiej TV? Nie dajmy sobie wmówić, że emisja nie była sukcesem. Była i bądźcie pewni, że Państwo F mocno to odczuli i nadal odczuwają.
|