07-24-2025, 07:24 PM
(07-24-2025, 10:34 AM)Gość napisał(a):(07-10-2025, 03:05 PM)Gość napisał(a): Czy ktoś zgłaszał swoją sprawę do jakiś organów ??
Kabaretu ciąg dalszy.
Pomimo przekazanego bardzo szerokiego materiału dowodowego, przelewy, korespondencje i ewidentnemu wyłudzeniu wczoraj otrzymałem pismo z prokuratury o odmowie wszczęcia śledztwa bez obowiązku podania przyczyny.
Żeby Totu nie poskładało sobie kto i co, bo zapewne śledzą forum- nadmienię tylko, że chodzi o nie dostarczenie (w ogóle!) materiału i przywłaszczenie sporej kwoty pieniędzy.
Chore, że jeszcze Państwo stoi po stronie tych kanciarzy. Zostaje napisać do tv, tylko będą potrzebowali na wstępie dowodów aby ruszyć z tematem.
Jeżeli ktoś jest za to może admin stwórz proszę oddzielny wątek i tam niech każdy się wypowie czy byłby skory ruszyć w tę stronę i zainteresować media sprawą?
Nie martwić się przede wszystkim. Prokuratura tak ma w sprawach "małych". Złożyć zażalenie jak najprędzej. W ostateczności zawiadomienie ponowne. Tych zawiadomień jest coraz więcej, więc może się wreszcie ogarną i połączą kropki. Jak mogę pomóc to proszę o maila totu.usher380@passinbox.com
Kwestia prasy i TV jest tylko taka, że część osób nie chce wystąpić publicznie i nieanonimowo. Jeden artykuł wiem, że się tworzy w prasie lokalnej, ale nie znam szczegółów.
"Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto."