Forum oszukanych klientów Totu Design, Łódzkiej Spółdzielni Designu

Pełna wersja: Oszukany przez Wood Groove
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

Oszukany przez Wood Groove

Niestety, ale wygląda na to, że też padłem ofiarą Wood Groove, tej nowej spółki, której metoda działania jest taka sama jak "Łódzkiej Spółdzielni Designu".

Zamówiłem u nich nieświadomy panele do mieszkania, które miały być "dostępne w magazynie producenta i dostawa miała być w kilka dni". Kupiłem mieszkanie niedaleko Kolumny, więc miałem blisko, a cenę dali lepszą niż w sieciówce.

Zapłaciłem 60% zaliczki, w moim przypadku ponad 4000 zł. Kiedy tydzień później chciałem odebrać panele to okazuje się, że jednak towaru nie ma i będzie „za dwa-trzy tygodnie”.

Obsługa (pani A.F. we własnej osobie) zamiast wyjaśniać problem, a najlepiej przeprosić i oddać pieniądze, staje się arogancka i próbuje przerzucić winę na mnie, że przecież nie chciałem "od razu". No nie chciałem "od ręki", chciałem za tydzień. Przy ponagleniach firma milczy, nie odpowiada na korespondencję ani wezwania. Równie dobrze mogłem wyrzucić pieniądze przez okno.

Wtedy zacząłem szukać informacji i widzę, że to ich powtarzający się sposób działania. W nowym miejscu i w nowej firmie pani A.F. uśmiecha się do kolejnych osób i powtarza ten sam schemat oszustwa. 

Dlatego apeluję: upewnijcie się, z kim macie do czynienia, zanim wpłacicie jakiekolwiek pieniądze.

Gość

I niestety dalej klienci dają sie złapać na ich oszustwa:/
Szukałem w internecie i nie mogę znaleźć ale dobrze by było poinformować wynajmującego im lokal o długu jaki oni po sobie zostawia za wynajem.
Chyba w nowym miejscu jeszcze czynsz płacą, ale na Rzgowskiej też płacili przez kilka miesięcy, więc to nic nie znaczy.

Właścicielem lokalu jest pan Bernard Krajewski (firma Bentex), ale żeby było jasne WŁAŚCICIEL NIE JEST NICZEMU WINNY, NIE MÓGŁ WYNAJMUJĄC WIEDZIEĆ, ŻE WYNAJMUJE OSZUSTOM:
Kontakt:
Pabianice
ul.Warszawska 114
tel: 42 2136639
Łódź, ul.Kolumny 35a
tel: 42 6401700
Wola Zaradzyńska
ul. Hubala 168
tel: 42 2153400
Informacje: info@bentex.com.pl
Właściciel: krajewski@bentex.com.pl

Gość

Na żaden z podanych numerów nie ma szans sie dodzwonić.
Działa tylko ten z Woli Z. ale nikt nie odbiera.

Wood Groove ma pinezke w Google. Proponuję zebrać sie i odpowiednio ocenic.
Ocenianie łódzka spoldzielnia designu na Rzgowskiej 230 mija sie obecnie z celem.

Gość

To się nie mieści w głowie co oni wyczyniają …..

Gość

Dlatego trzeba robić wszystko aby ukrucić ten proceder i ich oszustwa. W oświadczeniu Frankiewicz sama napisała ze opinie mają wpływ na ilość potencjalnych klientów. A to jest dobry start. Do firmy najmującej faktycznie ciężko złapać kontakt w celu ich ostrzeżenia.

Gość

Jakby co to Wood Groove da się oceniać. Trzeba kliknąć "opinie" nad Wood Groove, a następnie "dodaj opinię". Ja zaraz przerzucam opinie z Łódzkiej Spółdzielni Designu.